Відділ
освіти Сквирської районної державної адміністрації
Нарада керівників навчальних закладів
19.02.2014 року
Порядок денний
1.
1. Про
результати перевірки дотримання вимог з організації харчування в загальноосвітніх,
дошкільних навчальних закладах та дитячому будинку «Надія».
Кривда Н.І. методист районного
методичного кабінету
Чернега Н.С. методист районного
методичного кабінету
2. Про
реінтеграцію дітей з інтернатних закладів в сім’ї батьків.
Кривда Н.І. методист районного
методичного кабінету
3. Про
результати перевірки гурткової роботи на базі загальноосвітніх та позашкільних
навчальних закладів району.
Квітко Л.М. методист районного
методичного кабінету
Лубківська Л.В. в.о. директора
РЦДЮТ
4. Про
розпорядження голови КОДА та наказу департаменту освіти та науки КОДА щодо
проведення ранкової гімнастики в ДНЗ та ЗНЗ.
Квітко Л.М. методист районного методичного кабінету
5. Про
особливості атестації керівних, педагогічних та методичних працівників у
2013/2014 н.р.
Квітко В.Р. зав.кадрами
6. Про
результати участі навчальних закладів району в ІІ етапі національного проекту
«Відкритий світ».
Ткаченко С.Г. методист районного
методичного кабінету
7. Про
результати ІІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін та підготовка
учнів до ІV етапу.
Корбут Л.А. зав. РМК
8. Про
порядок отримання благодійних внесків.
Заболотний О.В. начальник відділу
освіти
9. Про
використання приміщень навчальних закладів.
Заболотний О.В. начальник відділу
освіти
10. Про
виконання листа Міністерства освіти і науки України №1/9-72 від 28.01.2014 «Про
недопущення перевантаження учнів початкових класів надмірним обсягом домашніх
завдань».
Придатко Л.С. методист районного
методичного кабінету
11. Про
профорієнтаційну роботу в загальноосвітніх навчальних закладах району.
Квітко Л.М. методист районного методичного
кабінету
Доручення
начальника відділу освіти
щодо здійснення контролю за станом організації харчування
(підстава: перевірка відділом освіти стану організації харчування у
січні-лютому 2014 року)
Директорам ЗОШ, НВК,
НВО, ДНЗ, директору дитячого будинку «Надія»:
1. Розробити заходи щодо посилення контролю за організацією
харчування в ЗОШ, дошкільних навчальних закладах та дитячому будинку, заходи
затвердити відповідними наказами.
2. З метою належного контролю за харчуванням дітей пільгових
категорій: за появи дітей, які не були внесені до списків на безкоштовне
харчування, вчасно наказом затверджувати право дитини на безкоштовне харчування
(підстава: довідка від …….дата №), у
наказі вказувати терміни(вказані у довідці), довідки та копії наказів
передавати бухгалтерії райво.
3. Привести у відповідність до Інструкції з організації
харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, ведення документації з
питань організації харчування, встановити суворий контроль за дотриманням термінів
зберігання документації відповідно до спільного наказу МОН та МОЗ України від
26.02.2013 N 202/165 «Про затвердження
Змін до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних
закладах».
5. Повторно провести інструктивно-методичні наради з
бракеражною комісією, чітко визначивши обов’язки комісії; зобов’язати
бракеражну комісію бути присутньою при закладці продуктів харчування щоденно
(використати матеріали сайту відділу освіти, рубрика «Харчування»).
6. Проаналізувати виконання у закладах п.1.9 спільного наказу
МОН та МОЗ України від 26.02.2013 N
202/165 «Про затвердження Змін до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних
навчальних закладах» в частині забезпечення контролю за дотриманням норм
харчування, та при недотриманні норм харчування до кінця місяця з метою
подальшої корекції харчування проводити розрахунок основних інгредієнтів їжі
(білків, жирів і вуглеводів) у раціонах харчування дітей відповідно до таблиці
хімічного складу та енергетичної цінності деяких продуктів харчування (згідно додатку
11)."
6. Керівникам ДНЗ, НВК,НВО: перевірити ведення журналів обліку
виконання норм харчування в дошкільних закладах відповідно до спільного наказу
МОН та МОЗ України від 26.02.2013 N
202/165 «Про затвердження Змін до Інструкції з організації харчування дітей у
дошкільних навчальних закладах» (додаток 9), який заповнюється лише після
внесення змін у щоденне меню-розклад або написання додаткового та кожні десять
днів проводити аналіз якості харчування, а при необхідності - його корекцію та
привести у відповідність з чинним законодавством проведення антропометричних даних
вихованців дитячого садка.
7. Створити комісії (із числа учнівського самоврядування,
батьків, адміністрації школи, класних керівників, представників органів
місцевого самоврядування (за згодою)) і провести перевірку шкільних їдалень
щодо санітарного стану та контрольних зважувань страв, які видаються учням та
вихованцям дошкільних груп. Скласти відповідні акти перевірок і надати їх копії
відділу освіти.
До 05.03.2014
|