29.03.2013 року на базі
РМК відбулась інструктивно-методична нарада
з
питань організації харчування у загальноосвітніх навчальних закладах району для
кухарів та помічників кухарів за участю представників
Білоцерківського міжрайонного управління Головного управління
Держсанепідемслужби у Київській області, представника підприємства, що надає
послуги з організації гарячого харчування ФОП Гитченко А.Ю.
Ухвала
інструктивно-методичної наради
з питань організації харчування
у загальноосвітніх навчальних закладах району
Відділу освіти: 29.03.2013
- порушити клопотання перед Білоцерківським міжрайонним управлінням Головного управління
Держсанепідем служби у Київській області
про навчання кухарів та їхніх помічників у 2012-2013н.р.
- надіслати листа щодо надання
відповідей на запитання, поставлені у ході наради до журналу «Практика
управління закладом освіти»;
- вивчити питання стану організації харчування учнів ЗОШ травні 2013 року
та обговорити питання харчування дітей за батьківські кошти.
Білоцерківському міжрайонному управлінню Головного
управління Держсанепідем служби у
Київській області:
- провести навчання кухарів та їхніх помічників у 2012-2013н.р.;
- надати роз’яснення стосовно проведення безоплатних медичних оглядів кухарів та
помічників кухарів.
Кухарям та помічникам кухарів:
- забезпечити дотримання кухарями та їхніми помічниками посадових обов’язків
з питань організації харчування;
- забезпечити дотримання техніки безпеки на робочому місці;
- слідкувати за дотриманням санітарно – гігієнічних вимог до кулінарної
обробки продуктів,
за дотриманням технології
приготування страв; і роздачі харчів,
- забезпечувати належний санітарно – гігієнічний стан на харчоблоках, у їдальнях;
- дотримуватись правил миття посуду; -дотримуватись санітарно-гігієнічних вимог щодо утримання посуду,
інвентарю, обладнання;
- слідкувати за особистою гігієною, гігієною рук; забезпечувати вчасне
проходження медичних оглядів;
- дотримуватись
вимог до наявності
технологічної документації;
- забезпечувати дотримання перспективного меню,
- вчасно надавати необхідну інформацію про фактичне використання продуктів
протягом місяця керівнику закладу (відповідальному за організацію харчування чи
медичному працівнику).
Підприємству, що надає послуги з організації гарячого
харчування ФОП Гитченко А.Ю.:
- забезпечити належне виконання договору, укладеного з відділом освіти;
- вчасно та у повному обсязі реалізовувати заявки ЗОШ;
- забезпечити постачання якісних продуктів харчування, не допускати
порушень термінів реалізації продуктів.
|