14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій країні відзначається День українського козацтва. Не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Народ ставився до козаків з повагою і любов'ю, сприймав їх як символ мужності, честі, людської і національної гідності. Перекази про звитяжні вчинки запорожців передаються з покоління в покоління. Епоха козацтва створила багатогранну, глибоку духовність, що стала гордістю і окрасою української історії та культури.В наш час відроджуються традиції українського козацтва. ведеться активна робота з учнями та молоддю.
З метою вшанування мужності й героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у підростаючого покоління 14 жовтня 2014 року у Тхорівському НВК відбулися заходи, приурочені до Дня захисника України та українського козацтва, свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня заснування Української повстанської армії. Члени шкільного парламенту та бібліотекар Салімова Ш.З. підготували книжкову виставку "Народ мій є, в його гарячих жилах козацька кров нуртує і гуде ”. На виставці експонуються книги із фонду бібліотеки, які розповідають про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями. Класоводи Дудка Л.М., Цапок Н.М., Бойко Н.І., Мовчанюк І.І. провели для учнів 1-4 класів КВК "Козацькому роду нема переводу" з тематичними піснями, танцями, іграми та розвагами. Учитель фізичної культури Михайленко Т.В. розробила та провела для учнів 5-9 класів спортивне свято "Козацькі розваги". На святі школярі не лише взяли участь у різного роду змаганнях, а й зробили короткий історичний екскурс у добу Козаччини та під керівництвом вчителя біології й основ здоров'я Рудюк Л.А. приготували смачний козацький куліш, яким з охотою поласували самі і пригостили вчителів та гостей.
|